"Velika nagrada Zrenjanina" za vikend.

ams6

U industrijskoj zoni "Jugoistok - Ečka" 16.-og i 17.-og septembra održaće se moto trka, na stazi koja je danas zvanično i svečano sertifikovana u Auto-moto savezu Srbije. Svečanosti, na kojoj je gradonačelniku Čedomiru Janjiću uručena licenca za stazu, prisustvovali su, kao organizatori, predstavnici Auto-moto saveza Srbije, Moto-saveza Srbije, Auto-moto kluba "Petrovgrad" i Grada Zrenjanina.

ams4

Predsednik AMS Srbije Mirko Butulija je rekao da Zrenjaninci zaslužuju da imaju ovakvu stazu, koja će za sada biti korišćena za moto klasik šampionat, a kasnije i za ostala slična takmičenja i da je ova staza bila preko potrebna.

ams3

Moto sport je u Zrenjaninu bio razvijen do osamdesetih godina, a kasnije je zamro, rekao je gradonačelnik, zahvalivši se čelnicima AMSS-a na poverenju i obećao da će Zrenjanin biti dobar domaćin svim učesnicima moto trke.

ams2

Uslovi za održavanje ove i svih budućih trka na novoj, sertifikovanoj stazi su idealni, a proširenjem biće omogućeno da se motociklisti oprobaju i u drugim disciplinama, najavio je Božidar Mihailović, pomoćnik za moto sport u AMS Srbije.

ams1

Trka se održava od 14 i 30, u subotu, a u nedelju od 13. Ljubitelji moto trka mogu prethodno uživati i u treningu motociklista.

ams7

ams8

petkus baner