U Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” u toku jedne godine zrenjaninski lekari iz oblasti opšte hirurgije urade blizu 2000 operacija, od toga 500 se izvrši laparaskopski.

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ pribavila je novi laparoskopski stub i hirurški operacioni sto sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo. Nova oprema znatno će olakšati rad hirurzima i skratiti lisu čekanja.

Sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo koja su bonus za uspešno sprovedenih 17. javnih nabavki tokom 2018. godine Opšta bolnica “Đorđe Joanović” pribavila je novi laparoskopski stub sa duplim instrumentima vrednosti 12 miliona dinar ai novi hirurški operacioni sto čija je vrednost skoro 4 miliona i 800 hiljada dinara. Nova oprema znatno će olakšati rad hirurzima, skratiće vreme operacije, a omogućiće i uvođenje novih procedura koje se do sada nisu radile u zrenjaninskoj bolnici. Kada su u pitanju pacijenti nova oprema skratiće listu čekanja na operacije, a za pojedine operacije pacijenti više neće morati da idu u kliničke centre u Novom Sadu i Beogradu.

“U našoj bolnici se samo na odeljenju hirurgije obavi preko 500 laparoskopskih operacija u toku godine. Novi laparoskopski stub je mnogo savremeniji od starog što je veoma važno za  rad lekara, jer je slika mnogo bolja, kvalitetnije vidimo i skraćuje nam vreme operacije i omogućava nam neke procedure koje ranije nismo bili u mogućnosti da uradimo. Pacijentima mnogo znači nova oprema, jer im je brži i lakši oporavak”, rekla je Dr Marija Đujić specijalista opste hirurgije.