Velika porodica KK Petrovgrad.

petrovgrad1

Velika sala zrenjaninskog Kulturnog centra, sinoć je poslužila i zamenila sportski teren, da bi se obeležio važan jubilej za jedan sportski kolektiv u našem gradu.

Naime, KK Petrovgrad, obeležio je svečanošću u Kulturnom centru, desetu godinu postojanja kluba na kojoj su prisustvovali košarkaški radnici, prijatelji kluba kao roditelji i deca koja treniraju u KK Petrovgrad od onih najmlađih kategorija pa sve do seniorske ekipe.

petrovgrad3

Košarkaški klub Petrovgrad osnovan je 2007. godine u Zrenjaninu, u Srbiji, kao mini-basket klub. Cilj osnivača kluba, Stanoja Novakovića, bio je da se kod dece razvije ljubav prema sportu i takmičarski duh, omogućavajući im tako zdraviju budućnost.

Ovo je jedna zdrava i normalna organizacija koja se gradi preko deset godina, rekao je osnivač i trener u KK Petrovgrad, Stanoje Novaković - Toni:

petrovgrad2

Na svečanosti u Kulturnom centru prikazan je i 10-minutni film o KK Petrovgrad kojim su vodeći ljudi kluba ali i deca i stariji igrači predstavili svoj dosadašnji rad, predstavljeno je imenom i prezimenom više od 250 košarkašica i košarkaša članova kluba i dodeljene su nagrade i zahvalnice najzaslužnijima što ovaj klub raste i razvija se u jedan od najprepoznatljivih na košarkaškoj mapi regiona ali i cele Srbije.

petrovgrad0

KK Petrovgrad ovih dana kreće put Barselone na prestižni U15 kadetski turnir, na kojem ovaj klub iz našeg grada brani trofej koji je osvojio prošle godine sa 2003 godištem. KK Petrovgrad je ovo treća godina za redom kako učestvuje na tom turniru u Barseloni a prošlogodišnjim osvajanjem i pobedom nad domaćinom u finalu je dokazao da je ravnopravan učesnik ovako kvalitetnog turnira.