Najuspešnije očekuju nagrade.

Osnovnoškolski uzrast, deca od prvog do osmog razreda prvi put  nalaze se  u okolnostima vanrednog stanje koje je uvedeno zbog bezbednosti i opšteg zdravlja celokupnog društva. Vreme im je drugačije organizovano u odnosu na njihove uobičajene rutine kao i sam proces socijalizacije. Direktni kontakt  u okviru obaveza i igre, sveden je i zamenjen nekim novim modelima interakcije koji ih svakako usmerava i da u tim okolnostima  svoju pažnju i promišljanja selektuju na onaj način kako im se interpretira ili pukim posmatranjam svog okruženja. To svakako nosi i određena viđenja i doživljaj stvarnosti na njima svojstven, jasan i razumljiv način. Učimo od njih, saznajmo o čemu razmišljaju i kako se u njihovoj percepciji “složila” stvarnost.

  • Kulturni centar Zrenjanina rešio je da raspiše literarni i likovni konkurs. Smatrali  smo da će naši osnovci svakako naći vreme i podeliti sa nama njihova razmišljenja i osećanja iskazana u reči i slici.
  • Nama optimizam svakako ne nedostaje, zajednički čekamo kraj epidemije i vanrednog stanja a nakon toga, najuspešnije učesnike konkursa očekuju i vredne nagrade u vidu kraćih putovanja i organizovanja događaja koji su posvećeni njima.

 U nastavku pročitajte osnovna  pravila konkursa na linku ovde.