KARAVAN SPORTSKOG SAVEZA POSETIO LAZAREVO, ELEMIR I TARAŠ

U okviru programskih aktivnosti sportski savez je nastavio akciju „ Sportsko-edukativni karavan po naseljenim mestima“ i posetio Lazarevo, Elemir i Taraš.

Oko 600 dece, u sve tri mesne zajednice uključeno je u različite aktivnosti i sadržaje koje su uz stručnu službu Saveza sprovodili i volonteri Crvenog krsta, naši poznati sportisti, kao i predstavnici Saveza za školski sport Grada Zrenjanina. U okviru sportsko-edukativnog karavana niže školski razredi učestvovali su u zabavnim poligonima, a viši razredi imali su priliki da kroz radionicu-pričaonicu sa poznatim sportistom steknu više informacija o sportu i njegovim benefitima, kao i da kroz veoma zanimljivo predavanje volontera Crvenog krsta prođu obuku u pružanju prve pomoći. Od naših poznatih sportista deci su se predstavile naše dve dame dobitnice Nagrade Sportskog saveza, Sanja Cvrkota karate reprezentativka u Lazarevu i Aleksandra Aranitović, najuspešnija takmičarka powerlifting Saveza Srbije koja se predstavila u Elemiru i Tarašu.

U razgovorima sa predstavnicima mesnih zajednica i sportskih organizacija saslušana su mišljenja, isustva i problemi sa kojima se sportske organizaciju susreću u svojim sredinama. U okviru karavana svim osnovnoškolcima urečeni su skromni pokloni u vidu rasporeda časova, a u svakoj mesnoj zajednici nagrađeni su sportski radnici – entuzijasti . Do sada su nagrađeni: Miloš Erić – Lazarevo, Željko Vuković – Taraš i Milorad Jankov – Elemir.

Pored sportsko-edukativnog karavana u toku je i akcija besplatnog petodnevnog druženja na gradskom bazenu za decu iz seoskih mesnih zajednica pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina. Karavan se nastavlja sledeće nedelje i u ostalim mestima.