Maturske "slatke brige".

Matursko veče za svakog maturanta je jedan izuzetno važan događaj. Osim što prelaze u svet odraslih, to je dan kada su sve oči uprte u njih, pa u skladu sa tim važno je kako će izgledati, kakvu će frizuru imati, neke devojčice će se prvi put našminkati.

Šminka za malu maturu ne treba da bude napadna, jer će mlado lice mnogo lepše izgledati u nekim prirodnim nijansama, dok velika matura "dozvoljava" malo više šminke i jače nijanse, ali i dalje umereno i bez preterivanja.

sminkanje5

Da bi se to postiglo, evo nekoliko saveta:

Najvažnija je higijena lica, ako ste u mogućnosti posetite kozmetičara bar nedelju dana pre maturske večeri. Ako to ne uradite, piling lica će biti od koristi. Higijenom lica omogućavate dekorativnim preparatima da lepo prijanjaju, bez vidljivih suvih ljuspica  i gromuljica, koje mogu da pokvare izgled nanete šminke. Ukoliko na licu postoje nepravilnosti, nabavite korektor koji leči i pokriva nedostatke.

sminkanje2

Puder bi trebalo odrediti prema tipu kože,sa dugotrajnim efektom jer treba da "izdrži"celu noć. Obavezno ga nanesite na vrat i dekolte da bi ste izbegle efekat "maske na licu". Što se očiju tiče, najlepši efekat se postiže blagim senčenjem, bez oštrih prelaza. Unutrašnjost kapka možete istaći nekom svetlijom nijansom koju ćete zatamnjivati postepeno, ka spoljašnjem uglu kapka. Maskara, najbolje, da bude vodootporna, lepo i ravnomerno naneta.

sminkanje6

Obrve pojačajte olovkom i rasčešljajte ih četkicom, mada isti efekat ćete postići i senkom za obrve ili bilo kojom senkom u boji vaših obrva, nanetom kosom četkicom. Rumenila su najlepša u prirodnoj boji, nežno roze, boji kajsije ali ako želite istaknute konture koristite bronzer. Boja ruža zavisi od toga kako su oči našminkane tj.važi pravilo "blage usne-jake oči" i obrnuto. Za efekat "punijih usana" dodajte malo sjaja na središnji deo usana. Kada završite sa šminkanjem poprskajte lice fiksatorom.

sminkanje4