Saopštenje Organizacionog tima protesta “1 od 5 miliona”.

Posle 6 meseci šetnji, protesti #1od5miliona su odneli mnoge pobede. Uspeli smo da smenimo Jutku, Simonovića, Babića, spasimo uhapšenu decu, zaustavimo izgradnju gondole, nateramo bahatu vlast da više pazi šta radi, izborimo se da i RTS počne da priča o nama, pošaljemo poruku slobode i u najizolovanije krajeve Srbije, skrenemo pažnju međunarodne zajednice, nateramo Vučića da plače u Nišu, ali i da se dokazuje na svojim plaćenim mitinzima. Uspeli smo da razbijemo strah i da svi zajedno probudimo uspavanu i izmaltretiranu Srbiju.Zajedno smo šetali u preko 100 gradova Srbije i dijaspore!

Ali nismo završili, tek smo krenuli. Svi zajedno bili smo deo najvećih protesta u Srbiji od 5. oktobra, zajedno smo se smrzavali, kisnuli i zajedno brinuli jedni o drugima.Naša snaga jeste u tome što se među nama nalaze i stranačke, ali i vanstranačke ličnosti, ljudi koji su orijentisani i levo i desno.Za ovih 6 meseci obuhvatili smo probleme svih sfera društva i sve slojeve društva.

Sada pozivamo građane Zrenjanina da nam se pridruže na šestomesečnoj godišnjici od prvog protesta. U subotu 8. juna, u 18 časova, cela Srbija ustaje u preko 100 gradova, a okupljanje u Zrenjaninu biće na dobro poznatom mestu – ispred Robne kuće Beograd.