14. februar Međunarodni dan razmene knjiga.

Širom sveta 14. februara obeležava se Međunarodi dan darivanja knjige. U Srbiji ovaj značan dan biće obeležen prvi put, u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin".

Na sam Međunarodni dan darivanja knjige,14. februara, biblioteku će posećivati vrtići Predškolske ustanove  Zrenjanin i učenici osnovnih i srednjih škola, a centralni događaj u okviru manifestacije biće predstavljanje nagrađene knjige Jasminke Petrović "Sve je u redu". Početak promocije zakazan je za 17 časova.Jasminka Petrović, književnica za decu i mlade, velikom broju nagrada za svoje stvaralaštvo nedavno je pridružila i nagradu „Politikinog zabavnika" za knjigu "Sve je u redu" kao najbolju knjigu za mlade u 2017. godini.

biblio

Podsetimo, 

akcija prikupljanja dečjih knjiga, na poziv biblioteke počela je 5. februara i okupila veliki broj dece i ljudi dobre volje koji su poklonili ili razmenili knjige. U osnovi obeležavanja ovog dana jeste želja da knjige stignu do što većeg broja dece, posebno dece iz osetljivih grupa i dece koja žive u siromaštvu. Zrenjaninska biblioteka namenila je određeni broj knjiga koje se tokom ove akcije prikupe i deci u hraniteljskom porodicama.

Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" posebno zahvaljuje Centru za socijalni rad Zrenjanin, Ženskoj inicijativi Zrenjanin, učenicima i prosvetnim radnicima zrenjaninskih škola, kao i velikom broju volontera koji su pomogli u organizaciji i pripremi obeležavanja ovog značajnog dana.