"Uranjanje u krug".

Izložba radova Nikosa Arvanitidisa - "Uranjanje u krug" biće otvorena u petak, 12. januara u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Period nastanka radova, koji će se predstaviti zrenjaninskoj publici, je od 2014-2017.

Reč je o gravurama i slikama na metalu i instalacijama u prostoru. Njegove gravure i slike na metalu zasnivaju se na ikonografskoj tradiciji apstraktnog eksprezionizma i ideji o izražavanju unutrašnjih stanja i/ili osećanja u jednom singularnom, neponovljivom i kreativnom činu. Autor favorizuje kružnu formu kao polje intervencije i igre, sa kombinacijom amorfnih i geometrijskih oblika.

Nikos Arvanitidis je rođen u Novom Sadu, 1976. g. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku grafika u klasi profesora Zorana Todorovića. - 2009. magistrirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku grafike, sa magistarskom temom pod nazivom "Krug" –mentor: profesor Slobodan Knežević. Autor, trenutno, radi kao vanredni profesor na odseku grafike Fakulteta umetnosti u Zvečanu. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi. Izložba će biti otvorena do 26. januara.

nikos plakat