Izložbu organizuje Narodni muzej Zrenjanin uz podršku Gradske uprave i karate klubova iz grada na Begeju.

Svečano otvaranje izložbe „50 godina karatea u Zrenjaninu“ održaće se u četvrtak, 24.oktobra 2019. godine u 16 časova na Trgu slobode. Izložbu organizuje Narodni muzej Zrenjanin uz podršku Gradske uprave i karate klubova iz grada na Begeju.

Kroz izložbenu postavku na Trgu slobode, sugrađani i gosti našeg grada imaće priliku da se upoznaju sa kulturom i tradicijom karate sporta u srcu Banata. Na 15 velikih panoa, biće predstavljena retrospektiva ovog popularnog sporta kroz fotografije i rezultate zrenjaninskih karatista od početka karatea i osnivanja prvog kluba u gradu 1969. godine pa sve do današnjeg dana.

Među mnogobrojnim sportskim baštinicima i pregaocima u banatskoj Meki sporta nalaze se i karatisti. Posebno naglašavamo rezultate Snežane Pantić najuspešnije i najtrofejnije karatiskinje u Srbiji. Zrenjaninski karatisti su višestruki prvaci države, ekipno i pojedinačno, klupski su šampioni Evrope, osvajači najviših odličja na prvenstvima Evrope i Sveta, ali i na balkanskim i mediteranskim igrama. Talenat i inventivnost naših karatista svrstala je ovaj sport u riznicu najtrofejnijih u našoj sredini.