Takmičenje u spremanju ajvara.

Tegla

Takmičenje u spremanju ajvara "Izađi mi na teglu" održaće se 15. septembra u centru Žitišta a najuspešnije ekipe iz cele Srbije odmeriće snage u finalnoj borbi za titulu najboljeg u Sokobanji. Ova manifestacija ima za cilj da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom i pronadje najbolji recept za ajvar u Srbiji. Jedinstveni karavan "Izadji mi na teglu" je u prethodne tri sezone obišao više od 60 gradova, imao oko 6.000 učesnika i 12.000 proizvedenih tegli ajvara.

Takmičarima će biti obezbeđeni potrebni uslovi za nadmetanje: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, stolovi i stolice, peći za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture" ajvara, ulje, šećer i so. Takmičari moraju da obezbede pribor za pripremu ajvara: šerpu, varljaču, kutlaču, noževe, mašinu za mlevenje paprike. Glavna nagrada za osvojeno prvo mesto je šporet Smederevac.

Pored takmičarskog dela učesnici će moći da uživaju u bogatom celodnevnom programu za posetioce i edukativnom dečijem programu.

Rok za prijavu ekipa je do 7. septembra na fejsbuk stranici Turističke organizacije opštine Žitište ili u njenim prostorijama svakog dana do 14h, a takođe više informacija možete dobiti pozivom na tel 023/822-250 069/718-367 i 064/28-79-773.

petkus baner