Od preko 300 radova i 48 izlagača, predstavljeno 140.

izlo1

Četvrta po redu izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle otvorena je u holu Narodnog muzeja Zrenjanin. "Veoma težak zadatak i slatke muke prethodile su otvaranju ove izložbe. Od preko 300 radova 48 izlagača, polaznika Škole crtanja i slikanja, odabrano je 140. Odaberi, uklopi, zakači, okači, ali na kraju svi oni su zadovoljni, nasmejani i ponosni na svoja dela, rekla je diplomirani pedagog Bojana Pisodorov, voditelj ove škole.

izlo2

Talenat čini je 1 odsto, a 99 odsto je rad. Ako se ne radi sa talentovanom decom, male su šanse da će postići vrhunske rezultate u bilo kojoj oblasti.Na ovoj izložbi su radovi talentovane dece, sa nekima od njih radim već duži niz godina, neki su nam se skoro pridružili. Moram da se pohvalim da su sve to deca koja su na raznim likovnim konkursima dobijala nagrade, pohvale, predškolci, deca koja su odlični đaci, vukovci i đaci generacije, neki od njih su sada položili i upisali srednju umetničku školu u Novom Sadu (a znamo da je konkurencija za upis u umetničke škole veoma jaka, a zainteresovanost velika), dodaje Pisodorov.

izlo3

Kada znate da ste ih podstakli da razmišljaju kao umetnici, da posmatraju svet oko sebe drugačijim očima, kroz neku umetničku prizmu, da osećaju boje, oblike, uživaju u procesu nastajanja slika i kada znate da ste svemu tome dali deo doprinosa, da ste deo njihove priče i odrastanja osećaj je divan. Takođe je i lep vid potvrde onoga što ste uložili i znate da sve to što ste pružili ima neki veći smisao i neko veće značenje od onog što bi se na prvi pogled pomislilo. Najbitnije je da deca vole to što rade, da grade svoju kreativnost i šire znanje i da okruženje to prepoznaje. Dok koriste olovke ili četkice i služe se različitim materijalima usavršavaju motoričke sposobnosti što im kasnije puno pomaže u redovnoj školi. Deci, a i odraslima, je nekada lakše da se izraze kroz crtež, nego rečima, a ovih 140 radova koje smo predstavili na ovoj izložbi, 48 polaznika Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle, su naša priča nastala u proteklih 9 meseci, ističe Pisodorov.

izlo4

Zahvaljujemo se svima koji su uveličali ovo naše veče. Zahvaljujemo se i Narodnom muzeju Zrenjanin na ustupljenom prostoru i podršci. Zahvaljujemo se svima koji su u bilo kom obliku podržali naš rad i time nam dali krila da u budućnosti budemo još bolji i vredniji, rekla je diplomirani pedagog Bojana Pisodorov.

izlo5