„Mnogo je važno da zagrliš snažno“.

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i Gradska narodna biblioteka Zrenjanin, organizovali su humanitarni skup na platou ispred Gradske biblioteke, čime se Zrenjanin i ove godine pridružio svim većim gradovima u Srbiji.

Pod sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“, održan je prigodan program u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, u kojem su učestvovala deca i mladi našeg grada, šaljući poruku podrške i ljubavi malim herojima i njihovim porodicama.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“ Zrenjanici su zagrljeni tačno u 13 časova pustili dva balona u znak podrške onima koji su se izlečili, onima koji se leče od raka, ali i u znak sećanja na one koje je ta bitka odvela na neko lepše mesto.

15.februara obeležava se Svetski dan dece obolele od raka, koji obeležava i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka. Ovo udruženje je godinama unazad uz pomoć prijatelja i donatora radilo na unapređenju pedijatrijske onkologije u Srbiji kroz ulaganja u opremanje hemato-onkoloških odeljenja.U protekloj godini, posebno kroz kampanju „Pruži korak“ u kojoj je učestvovalo preko 560. 000 ljudi i preko 60 donatora obezbeđeno je pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu. Upravo će ka ovom cilju otići i donacije prikupljene na ovogodišnjim tradicionalnim skupovima u organizaciji NURDOR-a na trgovima, gradskim ulicama i šetalištima u preko 30 gradova u Srbiji, kao što su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Užice, Subotica, Priboj, Knjaževac, Smederevo i drugi.