Gradonačelnik Janjić: Uspeh rukometaša je na ponos svih nas.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je juče u Gradskoj kući prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo rukometnog kluba “Proleter”, nove članove Super lige Srbije. Uspeh popularnog zrenjaninskog kluba nije prošao nezapaženo, pa je povratak u elitno društvo srpskog rukometa počeo da se proslavlja još u subotu uveče, u Vrbasu, nakon pobede nad direktnim rivalom za ulazak u Super ligu, ekipom “Vrbas Petrol” rezultatom 37:34.

Čestitajući im na osvajanju prvog mesta u Super “B” ligi Srbije, kolo pre kraja, gradonačelnik Janjić poželeo je ovoj “Proleterovoj” generaciji da krene stopama prethodnika koji su zabeležili najveće uspehe u istoriji kluba. Poručio im je da je želja svih ljubitelja sporta i rukometa u gradu da budu stabilni superligaši i da se brzo vrate na mesto u samom vrhu srpskog rukometa, koje im po svemu pripada.
“Povratak rukometaša u Super ligu ima posebnu težinu, jer se radi o klubu sa slavnom tradicijom i rezultatima koji se pamte. Grad Zrenjanin pomaže 146 sportskih klubova sa naše teritorije, ali ovo je sjajan rezultat i uspešna sezona, jer su i košarkašice ušle u super ligu. Uspeh rukometaša je na ponos svih nas, tako da na tome čestitam i upravi i treneru, a posebno igračima koji su sve ovo izneli. Grad će podržati klub, cilj je Evropa, ne želimo da se borimo za opstanak, Zrenjanin želi da bude ozbiljan sportski grad, a rukomet je sigurno nešto što ćemo podržati”, poručio je gradonačelnik Janjić.

Prijemu su prisustvovali svi rukometaši, zajedno sa trenerom Ljubomirom Obradovićem i predsednikom kluba Draganom Božjakom. Agilna uprava je, pre početka sezone, nagovestila ulazak u elitu kao cilj, koji je konačno i ostvaren, uprkos rezultatskim turbulencijama tokom ligaškog takmičenja i promeni čak trojice trenera. Uspeh je i značajniji, jer klub ove godine obeležava 70 godina postojanja, a od poslednjeg igranja u najvišem rangu prošlo je 9 godina.

Podsećamo, rukometaši “Proletera”, tada pod imenom “Proleter Naftagas”, dva puta su osvojili titulu šampiona nekadašnje Jugoslavije 1990. i 1992. godine, a u sezoni 1990/91. jedan gol im je nedostajao do titule klupskog šampiona Evrope. U finalu Kupa evropskih šampiona, protiv španske Barselone, generacija predvođena kapitenom Jovanom Slavkovićem u nezaboravnom meču u krcatom zrenjaninskom “Medisonu” slavila je 23:21, a u revanšu “Barsa” je bila bolja taman koliko je trebalo za evropsku titulu – 20:17.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs