''Eko-gradnji'' uz lokalne i državni putevi.

08

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je sa saradnicima danas posetio zimski punkt preduzeća “Eko - gradnja” u industrijskoj zoni “Bagljaš” u Zrenjaninu.

Tom preduzeću i ove zimske sezone povereno je održavanje lokalnih puteva prvog i drugog prioriteta na teritoriji našeg grada, u ukupnoj dužini od preko 400 kilometara, a po prvi put će “Eko - gradnja” održavati i državne - magistralne i regionalne - saobraćajnice na teritoriji grada, odnosno, zajedno čak oko 700 kilometara. U preduzeću su spremni za taj zahtevni posao, a dežurstva službe počela su još 15. novembra.

04

Od prošle godine “Eko - gradnja” je uvela elektronski sistem za praćenje vozila, i iskustva iz prethodne sezone sigurno će doprineti uspešnosti rada zimske službe i u predstojećem periodu. Celokupan posao održavanja saobraćajnica na svim nivoima “Eko - gradnja” obavlja u koordinaciji sa Policijskom upravom, Centrom za obaveštavanje i Odeljenjem komunalne policije, odbrane, vanrednih situacija i zajedničkih poslova Gradske uprave.

02