“Bomist” zida novi objekat a “Geze” proširuje već postojeći.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima obišao je danas radove industrijskoj zoni “Severozapad - Elemir”, gde se grade novi ili proširuju već postojeći kapaciteti firmi koje posluju u Zrenjaninu. Pogone proširuje nemačka kompanija “Geze”, a novi objekat gradi “Bomist”.

geze2

Geze d.o.o Zrenjanin osnovan je aprila 2008. godine. Površina na kome se nalaze zauzima 6 hektara zemljišta, od kojih je pod krovom 8.100 kvadratnih metara. Trenutno se izvode radovi na dogradnji kapaciteta za novih 6.300 kvadrata, od kojih je deo planiran za izmeštanje proizvodnih procesa iz postojećeg objekta i za novu proizvodnu opremu, dok je 2.500 m2 planirano za instaliranje opreme kojom će se testirati životni vek proizvoda kompanije. Vrednost investicije je 4,9 miliona evra.

geze0

“Gece” proširuje proizvodnju i to je dobra vest za naš grad. Ponavlja se priča da svi koji su došli u naš grad, rade u postojećim kapacitetima ili proširuju svoju delatnost i što je za nas važno, niko iz grada nije otišao. Gradi se na sve četiri strane našeg grada i verujem da će takav trend biti nastavljen sledeće i narednih godina. Svako novo gradilište otvara mogućnost i za nova zapošljavanja", rekao je gradonačelnik Janjić.

geze3

“Bomist” gradi veliko podno skladište za smeštaj žitarica. Objekat je površine 3.000 kvadratnih metara, visine 11 metara gde će moći da se smesti 10 hiljada tona suncokreta. U ovu investiciju uloženo oko 900 hiljada evra. U sklopu skladišta izgrađena je i vaga sa pomoćnim objektom. 

bomis0

bomist2

bomist1

Industrijska zona “Severozapad - Elemir” formirana je 2008. godine. Proizvodne kapacitete u njoj su podigli italijanska kompanija “Fulgar”, “Geze” deo grupacije “Geze Gmbh” Nemačka, sada su otvorena gradilišta “Bomista” i firme “Transport Berar” koja gradi novi auto-centar a preduzeće MPZ “Agrar”, koje je u sastavu kompanije “Matijević”, će naredne godine početi izgradnju najveće hladnjače u regionu.