Vrtić u Elemiru počeo sa radom.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnicima, posetio je novootvoreni vrtić u Elemiru, u okviru Osnovne škole “Svetozar Marković Toza”.

Vrtic_Elemir_06
Direktorka škole u Elemiru Svetlana Subotić zahvalila je svima koji su dali doprinos da se vrtić , namenjen deci od tri do četiri godine, završi.
- Svi koji su bili deo toga svesni su koliko je zaista velikog truda i napora uloženo. Trenutno, ovde je osamnaest mališana, po pravilniku možemo ih primiti dvadesetoro, a mislim da će biti veća potreba i da ćemo iskoristiti onaj bonus od dvadeset odsto i upisati više dece. Beskrajno smo zahvalni svima koji su nam omogućili da krenemo kako bismo mladim roditeljima pomogli da zbrinu decu na najbolji mogući način. Iskreno verujemo da će ovaj benefit, koji trenutno ima Elemir, imati i ostala naseljena mesta s obzirom da je potreba velika, da su mladi roditelji koji rade i ovo je najlepši i najbezbedniji način da budu zbrinuti i okruženi ljubavlju i sadržajima koji priliče njihovom - kazala je ona.

Vrtic_Elemir_02
Gradonačelnik Janjić podsetio je da je pre nekoliko godina otvoren vrtić “Alisa” u naselju Gradnulica, na šta su svi ponosni, a što je naročito važno roditeljima iz tog kraja grada.
- Dobili su jedno lepo mesto, gde stručni ljudi čuvaju i vaspitavaju njihovu decu i gde je organizovan i celodnevni boravak. I ovde u Elemiru potreba postoji za celodnevnim boravkom, kao i potreba da se deca niže starosne dobi smeste u ovako lep objekat. Grad Zrenjanin je izgradio ovaj objekat i zajedno sa Mesnom zajednicom “Elemir” ga opremio. Konačno, mogu da kažem da je vrtić krenuo sa radom i siguran sam da ima dosta korisnika - rekao je on. Potreba, istakao je gradonačelnik, postoji i u drugim naseljenim mestima i to će biti među prioritetima lokalne samouprave u narednom periodu.

Gradnja vrtića počela je 2012. godine, a reč je o objektu površine oko 160 kvadratnih metara.

Vrtic_Elemir_01

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs