Košarkaška lopta gradonačelniku Janjiću.

Poslednje odbrojavanje ,,10 dana do početka Evropskog prvenstva u košarci za žene’’ održano je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu. “Košarkaškim maršem” kroz centar Zrenjanina oko sedamdeset devojčica iz ovdašnjih košarkaških klubova, s loptama u rukama, praćene bubnjarima i simboličnom predajom lopte kojom će se igrati utakmice Evropskog šampionata gradonačelniku Zrenjanina, danas je startovalo finalno odbrojavanje: deset dana do početka najveće sportske smotre u Srbiji ove godine, čiji je jedan od domaćina i naš grad. 

Gradonačelniku Čedomiru Janjiću loptu je predala prvotimka novog superligaša ŽKK “Proleter 023” i juniorska reprezentativka Srbije Sofija Olić, a u društvu gradonačelnika bili su i pomoćnik Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine i član Organizacionog odbora EP Darko Karan i predsednik Okružnog košarkaškog saveza Zrenjanin Dejan Dimitrijević.

Sa košarkaškog terena na Trgu slobode poletelo je sedamdeset košarkaških lopti, uz poziv zrenjaninskoj publici da do poslednjeg mesta ispuni “Kristalnu dvoranu”, pomogne našim devojkama na putu ka četvrtfinalu, ali i dočeka uz tradicionalno gostoprimstvo sve ostale reprezentacije, službena lica, navijače i goste našeg grada od 27. do 30. juna.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs