Saopštenje Zelena stranka – Zrenjanin.

Na samom ulazu u naseljeno mesto Mihajlovo zatekli smo užasan prizor, ogromne količine stajskog đubriva koje gori. Meštani ovog sela kažu da ih smrad koji se širi sa ovog lokaliteta primorava da se zatvaraju u kuće jer od dima i smrada ne mogu da žive normalno.

Prema rečima meštana Mihajlova na ovom imanju se gomilaju velike količine đubriva ali i po njihovim pričama otpada životinjskog porekla za koji međutim nemaju dokaz. Lokalno vatrogasno društvo je pokušalo da ugasi ovaj stajnjak ali bez uspeha, pa se meštani ovog sela guše u dimu već danima.

Kako smo saznali vlasnik ovog imanja je kompanija “Matijević” te se stiče utisak da je vlasnik ove kompanije nedodirljiv jer su građani Srednjobanatskog okruga izloženi ekološkoj katastrofi gde god da postoji bilo kakav objekat ove kompanije.

Želimo da skrenemo pažnju kompaniji “Matijević” da posle izbora neće imati priliku da zagađuje životnu okolinu stanovnicima Srednjobanatskog okruga, mi ćemo se boriti da Zrenjanin postane zeleni grad, grad budućnosti, navodi se u saopštenju Zelene stranke – Zrenjanin.