Donaciju je uručio direktor kompanije Um-Ing Borislav Umićević.

Odeljenju neonatologije uručena je značajna donacija zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena na donatorskoj aukciji umetničkih slika.

Donaciju je uručio direktor kompanije Um-Ing Borislav Umićević koji je rekao da je likovna kolonija koju organizuje kompanija Um-Ing trajala punih 5 godina i prikupljen je zavidan legat slika umetnika koji su učestvovali na tim kolonijama pa je samim tim i došlo vreme da se slike ponude na prodaju u dobrotvorne svrhe. Humanitarnom aukcijom slika prikupljeno je preko 600 000 dinara pa je u kontaktu sa nadležnima u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” i Dr Svetlanom Ždrale, kupljena oprema koja je i donirana Odeljenju neonatologije.

Dr Svetlana Ždrale, pedijatar i šef odseka neonatologije zahvalila se inicijatoru donacije Borislavu Umićeviću i svima koji su uzeli učešće u pomenutoj akciji a potom je objasnila šta je sve donirano ovom prilikom. Nabavljeni su mikro-analizator, aparat koji do sada ovo odeljenje nije imalo, zatim sterilizator i injektomat, laringoskop, dva otoskopa, ambu-maske, hud haubice, foto lampe, zaštitne maskice za bebe. Dr Svetlana Ždrale je istakla da bi u skorije vreme trebalo nabaviti i nove inkubatore, sipap kao i računare.