Čitanjac sa bibliotekarima, Maštalište i “Pipi Duga Čarapa”.

U okviru dečjeg programa letnje manifestacije ” Banatska bajka” juče su u Gradskoj bašti održane dve radionice i odigrana je dečja predstava “Popi Duga Čarapa”.

U okviru manifestacije Banatska bajka, održan je drugi Letnji čitanjac sa bibliotekarima u Gradskoj bašti. Tema drugog susreta bila je Morska avantura. Bibliotekarke Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” Ana Davidovac i Jelena Đorđević Perc otkrivale su sa decom tajne morskih dubina i uz njihovo aktivno učešće pročitale knjige “Nasmejana ajkula” Rut Galovej i “Morska zvezda Zvezdana” Patriše Anđelković. Uz čitanje i predstavljanje zanimljivih činjenica o životinjama koje su stanovnici morskog dna, najmlađi sugrađani su posebno uživali u potrazi za blagom skrivenim u Gradskoj bašti. Novi Čitanjac sa bibliotekarima održaće se 8. avgusta od 19 časova.

U okviru jučerašnjeg dečjeg programa održana je i radionica koje organizuje Centar za decu i mlade “Maštalište”. Bojana Pisodorov, saradnica Centra za decu i mlade “Maštalište”, predstavila je osnovne karakteristike radionica i njihove ciljeve:

pisodorov

Nakon radionica dečju pažnju okupirala je Pipi Duga Čarapa. Predstava za decu “Pipi Duga Čarapa” je vrlo lepa, duhovita, vesela, interaktivna priča, koja govori o neobičnoj devojčici i njenim avanturama. Predstava podstiče decu na maštu i igru, i ono, što je jako važno, budi svest o jednakosti, prihvatanju različitosti, o ljubavi prema svim ljudima na planeti, kao i prema životinjama. Predstava ima dosta muzike iz dalekih krajeva sveta, a Pipi tako snažno i maštovito dočarava te svetove, da svako, uz malo mašte, može da ih doživi. U glavnoj ulozi, Pipi Duge Čarape je Jelica Brestovac.

Jučerašnji dečji program završen je projekcijom filma za decu “Bela i Sebastjan”.