Filmovi "Moda" i "Barfi".

U saradnji sa Ambasadom Republike Indije, Kulturni centar Zrenjanina svake srede i četvrtka do 28. septembra - prikazuje Ciklus indijskog filma. Filmovi se prikazuju u maloj sali od 21 sat. Ulaz na projekcije je besplatan. Filmovi indijske produkcije, na hindu jeziku, poznatiji kao Bolivudski filmovi sa sedištem u Mumbaju, u saveznoj državi Maharaštra ulaze u grupu najvećih svetskih filmskih produkcija. Publika će moći da pogleda neke od najkomercijalnijih i najznačajnijih filmova iz Bolivudske produkcije koji su kombinacija mjuzikla, komedije, melodrame i socijalno angažovanog filma.

MODA

FILM: «MODA»
Reditelj: Madhur Bhandarkar. Uloge: Priyanka Chopra, Kangana Ranaut, Mugdha Godse i dr.
Devojka iz malog grada konačno ostvaruje svoj san o tome da postane poznati supermodel, ali uskoro otkriva da postoji cena za njen glamurozni novi život.

BARFI

FILM: „BARFI!“
Režija: Anurae Basu. Uloge: Ranbir Kapur, Prijanka Čopra, Ileana D'Kruz i dr.
Indijski igrani film “Barfi”, govori o troje mladih i ,,(ne)mogućoj” ljubavi. Gluvonemi mladić Barfi se zaljubljuje u prelepu, nežnu Šruti. Dolazi do sudara dva sveta. Mada i Šruti gaji duboka osećanja prema Barfiju, ona će popustiti društvenim i porodičnim pritiscima da se uda “za normalnog čoveka” i vodi “normalan život”. Mnogo godina kasnije, njihovi putevi će se ponovo ukrstiti...“Barfi” je bio izabran za zvaničnog predstavnika Indije među najboljim filmovima na stranom jeziku tokom dodele 85. Oskara.

petkus baner