Lego robot Žarka kao asistent u nastavi.

01. focus i biblioteka

Naši najmlađi sugrađani su, po tradiciji, navikli da ih Dečije odeljenje Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ obraduje interesantnim i zanimljivim sadržajem.

Dolaskom ove školske godine Gradska biblioteka u saradnji sa Centrom stranih jezika „Focus“organizovala je radionicu engleskog jezika uz pomoć Lego robota – bibliotekarke Žarke. Radionicu namenjenu deci od 7 i 8 godina vodili su i osmislili predavač Jelena Viskup i bibliotekarka Tatjana Tabački, u saradnji sa Nenadom Dajićem iz IT sektora biblioteke.

04.focus i biblioteka
Ideja je da kroz ovakve radionice deca usavrše svoje poznavanje engleskog jezika, kao i da steknu nova znanja, a u tome će im pomoći Lego robot - bibliotekarka Žarka. Takođe, u predstojećem periodu, bibliotekari će deci čitati priče i rešavati zagonetke zajedno sa robotom Žarkom. Lego roboti se koriste za edukaciju i predstavljaju budućnost u robotici. Primenom Lego robota u nastavi stimuliše se mašta, kreativno rešavanje problema i podstiče se razvoj osnovnih komunikacionih veština.

02 focus i biblioteka.
Deca kroz zanimljive teme i igre mogu lako de se zainteresuju za samu robotiku. Kroz radionice ovog tipa mogu se naučiti osnovni principi robotike, ali mogu biti od koristi i za sve druge predmete. Kontakt sa Lego robotom omogućava kvalitetnije učenje, a istovremeno, oslobađa decu od pritiska koji stvara tradicionalni način učenja.

Ovom saradnjom Gradska biblioteka i Centar „ Focus“ želeli su da istaknu koliko je u današnje vreme neophodno poznavanje engleskog jezika i novih tehnologija. Postavljeni su novi standardi kada je obrazovanje u pitanju, jer su "Focus" i Biblioteka i ovoga puta među prvima u primeni savremenih tehnologija kao alata za učenje - interaktivne table, tableta i robota.

05.focus i biblioteka