Besplatno bavljenje sportom i sportskim aktivnostima za naše najmlađe sugrađane.

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare u vezi početka projekta "Besplatno sportsko leto u Zrenjaninu". Na konferenciji su govorili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina i Bojan Mijatov, direktor JU "Sportski objekti".

sport1

Grad Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada, Savezom za školski sport i Javnom ustanovom “Sportski objekti” u okviru projekta"“Sportsko leto - besplatno leto" i ove godine, po drugi put, organizuje besplatno bavljenje sportom i sportskim aktivnostima za naše najmlađe sugrađane. Prvo izdanje ovog projekta okupilo je oko 200 dece i 12 sportskih organizacija i klubova, a ove godine se u projekat uključilo 17 klubova, iz 14 različitih sportova pa se očekuje i veće interesovanje najmlađih da tokom jula i avgusta besplatno treniraju omiljeni sport.

Generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković naglasila je da je cilj projekta uključivanje što većeg broja dece u sport tokom leta, istakla je i veću raznolikost i izbor sportskih disciplina i ponovila da su svi treninzi koji će biti organizovani besplatni.  

sport3

"Sportski objekti" i ove godine su partneri na ovom projektu, pa je direktor JU "Sportski objekti" Bojan Mijatov iskoristio je priliku da pozove najmlađe sugrađane i njihove roditelje, da se tokom leta upoznaju sa sportskim klubovima i disciplinama i da ih to podstakne da nastave da se aktivno bave sportom i možda u kasnijem periodu postignu zapažene sportske rezultate.      

sport2

"Tokom leta većina sportskih klubova prekida s radom, nema aktivnosti ni u školama i pojavljuje se višak slobodnog vremena, pa se ukazala potreba za pokretanjem jednog ovakvog programa, a želja nam je da i ove godine, u saradnji s našim partnerima i uz podršku sportskih organizacija, ponudimo deci mogućnost besplatnog bavljenja sportom u julu i avgustu mesecu", rekao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

sport4

Svi zainteresovani koji žele da učestvuju u “Besplatnom sportskom letu” prethodno treba da se najave trenerima i dogovore oko formiranja grupa i dolaska na treninge a program "Sportsko leto - besplatno leto", s preporučenim uzrastom dece, rasporedom termina u klubovima, mestima treninga i kontaktima trenera možete pogledati na slici dole.

Sportsko leto 2018-page-001