Ambasador Belgije: Najveća prednost Srbije su ljudi.

Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Belgije Kunrad Adam posetio je danas Zrenjanin. Nakon prijema u Gradskoj kući i sastanka s gradonačelnikom i njegovim saradnicima, novopostavljeni ambasador Belgije posetio je Narodni muzej, a potom i proizvodne pogone jedinog belgijskog investitora u našem gradu – kompanije “Talent for blinds”, u industrijskoj zoni “Jugoistok”.

Ambasador Kunrad Adam izrazio je zadovoljstvo zbog svoje prve posete našem gradu, gradonačelniku i njegovom timu, i naveo da je njegova poseta, zapravo, želja da upozna Srbiju i van Beograda.

– Jedan od razloga zašto sam odabrao Zrenjanin za posetu jeste to što ovde posluje jedna belgijska kompanija ”T4B”, koja je započela proizvodnju pre godinu dana, a danas ću posetiti njihove proizvodne pogone. Već sam od vlasnika čuo da su veoma zadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom. Bilo mi je drago što sam danas bio u prilici da razgovaram sa gradonačelnikom koji mi je dao vrlo dobar pregled potencijala Zrenjanina u društvenom, privrednom i kulturnom smislu – rekao je ambasador.

Rekao je još i da je Srbija interesantna belgijskim investitorima za ulaganje, a da su glavna prednost ljudski resursi.     
– Većina radne snage je dobro kvalifikovana, radna etika je na visokom nivou, a ako nedostaje kvalifikacija, to se u saradnji sa obrazovnim institucijama rešava, podešavanjem programa prema potrebama investitora. Mislim da su ljudi glavna prednost ove zemlje – reči su ambasadora Kunrada Adama.

Gradonačelnik Janjić je izrazio uverenje da je Zrenjanin u prethodnom periodu uspešno promovisan kao dobro mesto za investiranje.
– Naravno, tome je prethodilo dobro uređenje lokalne administracije, uređenje naših industrijskih zona koje su infrastrukturno opremljene, a sada smo u fazi da proširujemo našu industrijsku zonu za još 450, a ne 550 hektara, pošto je kineski investitor već ušao na jednu veliku parcelu. Srbija je dobro mesto za investiranje, a mi se trudimo da Zrenjanin bude najbolje mesto u Srbiji – kazao je on i istakao da uvek, kada su gosti Zrenjanina ambasadori i predstavnici stranih država, koristi priliku da promoviše naš grad i objasni šta je to što grad nudi u odnosu na druge.

Posetu Zrenjaninu ambasador Kunrad Adam završio je obilaskom pogona kompanije “Talent for blinds”, gde se upoznao s procesom proizvodnje, asortimanom i planovima te kompanije koja se bavi proizvodnjom roletni i dekoracija za prozore, a članica je belgijske porodične kompanije “Kopahom”.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs