Kompanija koja se bavi proizvodnjom i obradom metalnih komponenti za auto industriju.

Ambasador Republike Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo prisustvovao je juče, zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima svečanom otvaranju proizvodnih pogona italijanske kompanije “GLM-RS” d.o.o., u renoviranim halama nekadašnjeg “Minela”.

Pre svečanosti, za ambasadora i njegove saradnike organizovan je prijem u kabinetu gradonačelnika gde su vođeni razgovori o dosadašnjoj saradnji Srbije i Italije, kao i investicijama italijanskih kompanija u Zrenjaninu.

ambasador1

Na svečanom otvaranju pogona, ambasador je rekao da ga poziv da dođe u Zrenjanin, na otvaranje italijanske fabrike, čini veoma ponosnim.

- Zvaničnim otvaranjem GLM ne slavimo samo preduzetnički duh jedne kompanije, već i odličnu i stalnu saradnju italijanskih i srpskih preduzeća, institucije Grada Zrenajnina i AP Vojvodine. Ovaj Grad i Pokrajina su izuzetan primer saradnje. Jutros smo tokom razgovora konstatovali koliko je značajan i stručan rad italijanskih preduzeća koja ću osetiti u vašem gradu - rekao je ambasador Karlo Lo Kašo.

On je istakao da u Vojvodini ima preko 70 italijanskih preduzeća koja zapošljavaju oko 11.000 radnika.

- Mi smo jedan od najvećih investitora u pokrajini i nameravamo da još dugo tako ostane, da zajedno rastemo i spajamo tržišta u veliko evropsko. S toga se iskreno zahvaljujem nadležnim organima Grada i Pokrajine na pristupačnosti i pomoći pruženoj našim investitorima - rekao je još ambasador Italije i naveo da se snaga ogleda u tome što italijanski ekonomski model mogu podeliti sa srpskim menandžmentom i radnicima, ali, ne uz želju da nešto nameću, već da se zajednički dođe do ideja za budući razvoj i blagostanje.

ambasador3

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je izrazio zadovoljstvo što se u našem gradu počinje da radi još jedna kompanija.

- U prethodnom periodu trudio sam se, sa svojim saradnicima, da promovišem grad kao dobro mesto za investiranje i naše industrijske zone kojima malo koji grad može da se pohvali. Posebno mi je zadovoljsvto kada firma koja nije baš bila u zamahu i gde pogoni nisu bili reprezentativni dobija sasvim novi izgled, nove ljude i novu snagu. Novi investitori u starim pogonima, to je ono što radimo, Zrenjanin je nekada bio industrijski centar i mi se trudimo da on to ponovo bude, a posebno je zadovoljstvo kada stari pogoni ovako zasijaju i zahvaljujem se svima koji su u tome učestvovali - rekao je gradonačelnik Janjić.

ambasador2

Rekao je da su planovi kompanije da u našem gradu zaposli 350 radnika sigurno dobra vest i podsetio da je GLM šesta italijanska kompanija, prvi investitori su 2005. godine započeli, a da sada ni jedna od njih nije napustila Zrenjanin i naveo primer “Fulgara” koji je u nekoliko navrata proširivao pogone.

ambasador4

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs