Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Poverenica Gradskog odbora Demokratske stranke Zrenjanin i kandidatkinja za narodnu poslanicu Alisa Kockar podsetila je danas, na Svetski dan voda, da ne samo da građani Zrenjanina nemaju pijaću vodu već skoro dve decenije, nego da još uvek niko nije odgovarao za to što je aktuelna vlast učinila sve što je mogla da potroši novac iz budžeta, ali ne i da građanima obezbedi pijaću vodu.

„Godine prolaze, a podnete krivične prijave stoje u nečijoj fioci. Za to vreme oni koji su višestruko oštetiti budžet našeg grada, koji su svojevoljno i bahato novac građana upumpavali u ‘investicije’ koje Zrenjaninu nisu donele ništa dobro, i dalje su na pozicijama odlučivanja. Afera u vezi sa takozvanom fabrikom vode nije još ni blizu rešavanja, a već su najavili novu nedovoljno promišljenu ‘investiciju’ – izgradnju prečistača otpadnih voda,” poručila je Alisa Kockar.

Zrenjaninske demokrate podsećaju i da sve dok se problem ne reši, građani svakodnevno kupuju vodu u balonima, vodu koja je nedavno i poskupela, zajedno sa svim ostalim namirnicama. To je, za demokrate, i nedopustivo i neoprostivo.

“Jedini način da građani Zrenjanina konačno dobiju pijaću vodu, ali i da oni koji su nas lagali deset godina odgovaraju pred zakonom, jeste da vratimo teme važne za Zrenjanin u Narodnu Skupštinu i na javni servis, pa da tako i smenimo vlast. Zato pozivam sve Zrenjanince da 3. aprila izađu na birališta, pokažu da nisu zadovoljni radom aktuelne vlasti i tako pruže priliku onima koji imaju plan i volju za rešavanje problema koji muče građane da se dokažu na delu,” poručuje kandidatkinja za narodnu poslanicu.