Gradonačelnik na gradilištu u Pančevačkoj.

U ovom trenutku u Zrenjaninu se gradi više od 400 stanova, što nije zabeleženo u poslednje tri ipo decenije – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić prilikom današnje posete gradilištu u Pančevačkoj ulici gde je u toku izgradnja 40 stanova za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica, u okviru Regionalnog stambenog programa – Potprojekta 5 u Republici Srbiji. On je dodao da je zamah stanogradnje više nego jasan pokazatelj pozitivnih ekonomskih kretanja, i da nije potrebno dalje govoriti šta to znači, jer grad ima zahteve za građevinskom dozvolom za izgradnju objekata kolektivnog stanovanja na još 14 lokacija.

– Na dve lokacije u Ulici Franje Kluza izgradili smo i kuće i stanove zajedničkog stanovanja, a ovde grad, zajedno sa državom, realizuje ovaj veliki projekat, gradnju 40 stanova. Mi smo obezbedili zemljište, priključke na gradske mreže, infrastrukturu, tako da ćemo ovu izgradnju iskoristiti i da povežemo ulice Pančevačku i Laze Kostića novom saobraćajnicom, novom ulicom i mislim da će to biti na zadovoljstvo ne samo stanovnika koji se budu uselili u ove stanove, nego i šireg kruga naših sugrađana koji će koristiti taj put. Očekujem da se sve ovo završi do kraja godine i praktično ovo je samo 10 procenata onog što se trenutno gradi u Zrenjaninu, a gradi se, kao što sam pomenuo, više od 400 stanova – kazao je gradonačelnik.

Dodao je i da se Grad Zrenjanin ozbiljno bavi migracijama i kretanjima stanovništva, našim komšijama i sadašnjim sugrađanima koji su se doselili i devedesetih godina i krajem devedesetih.- U pripremi je još jedan projekat za te potrebe, a ulazimo i u projekat Vlade Srbije kojim će se graditi stanovi za tzv. “bezbednosne snage”, što će najverovatnije uslediti na još jednoj lokaciji koju pripremamo – kazao je Janjić.

Gradnjom ovog stambenog objekta nastavljaju se aktivnosti koje Grad Zrenjanin sprovodi u saradnji sa republičkim Komesarijatom za izbeglice i migracije, a tiču se obezbeđenja trajnih stambenih rešenja najugroženijim izbeglim i raseljenim licima koja imaju prebivalište na teritoriji grada. Poverenik za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi Zrenjanin Vjerka Hrubik kaže da Zrenjanin učestvuje u svim komponentama tog programa, izgradnji stambenih jedinica, otkupu seoskih domaćinstava, dodela paketa građevinskog materijala i dodeli montažnih kuća.

Osim na ovoj lokaciji, stambeni objekti višeporodičnog stanovanja u Zrenjaninu se grade ili završavaju na lokacijama u Gundulićevoj ulici (investitori “Maksimović – gradnja” i “DMD izgradnja”), Obilićevoj (“Keramika Jovanović”), Nušićevoj (“Biolelektrik”), Marka Oreškovića (“Land woman”), kao i na drugim pojedinačnim lokacijama, o čemu će više biti reči u posebnoj vesti.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs