Ništa bez navodnjavanja.

zalivanje5

U godini, kada padne četiri puta manje kiše nego u istom periodu prošle godine i kada i dugonajavljivana kiša izostane i kada se ne pamti kada je pala obilnija kiša, tek tada se razmišlja o navodnjavanju i ozbiljnijim irigacionim sistemima. Toga su svesni i mnogobrojni zrenjaninski poljoprivrednici, koji su se danas okupili na prezentaciji, koju je organizovala Gradska uprava u saradnji sa italijanskom kompanijom "Scarabelli". Ipak, došli smo da čujemo šta je novo u ovoj oblasti, kako doći do sistema za navodnjavanje i koliko je to prihvatljivo za nas, rekao je jedan od poljoprivrednika - Miroslav Vukov.

zalivanje2

Predstavnici italijanske kompanije iskoristili su priliku da održe stručno predavanje o korišćenju irigacionih sistema u poljoprivredi i da ponude svoje sisteme, koje već 40 godina proizvode i prodaju, preko 400 prodavaca, širom Italije. Luka Marzoki iz "Skrabelija" kaže da osim snabdevanja zemljoradnika, spremni su da ponude i projekte navodnjavanja.

zalivanje4

zalivanje7

Grad Zrenjanin je spreman da i dalje bude posrednik i da povezuje slične kompanije sa zrenjaninskim poljoprivrednicima, obećao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

zalivanje1

zalivanje6

petkus baner